„Setkání se uskutečnilo v obci Rybník, kde se celkem sešlo přibližně padesát dětí. Pod vedením Magdy Hrubé děti získaly přehled o zdravém životním stylu,“ napsaly Deníku učitelky Eva Hajšman Absolonová a Zdenka Barnášová a pokračovaly: „Cíle projektu byly zpracovány do pěti dnů a měly pomoci žákům zorientovat se v možnostech stravování, ekologie a etického spotřebitelského chování, aby se dokázali odpovědně rozhodovat například o tom, jaké potraviny budou kupovat.“

Setkání žáků pak skončilo ve Waldmünchenu. „V hradu z 11. století, který byl postupně přestavěn na studentskou ubytovnu a vzdělávací centrum, se děti zúčastnily například semináře na téma kolik cukru je ukryto v základních potravinách,“ doplnily učitelky a dodaly, že na účastníky čekala také kuchařská show. „Pod vedením zkušené kuchařky připravovali žáci palačinky a smoothie.“

Před odjezdem do svých domovů čekal účastníky ještě dobrodružný večerní výlet s pochodněmi kolem jezírka Perlsee, který byl pro všechny příjemnou odměnou za strávený čas.

Školáci se učili rozpoznat a připravit zdravé jídlo.