A překvapení pokračovalo dál i ve vnitřním prostoru budovy. „Je tu změn zhruba za půl miliónu, kdy nám částečně pomohlo město Černošín. Vytrhali jsme staré dřevěné obložení ve třídách i v šatně, opravili na několika místech elektroinstalaci a dali nové omítky. Změn se dočkaly i podlahy, které mají úplně nové koberce nebo lino,“ uvedla ředitelka černošínské mateřinky Jana Rauscherová.

Výčet změn ale ještě pokračuje. „Bylo potřeba sáhnout i do některých stropů a vyměnit překlady. Ale už je vše hotovo, dali jsme se také do úpravy zahrady a opravy některých herních prvků.“

Jak ředitelka dodala, v plánu je ještě vytvoření ložnice v místnosti, kterou školka převzala od zdravotnického zařízení, které s mateřinkou budovu sdílí.

Děti si změn po létě ihned všimly. „Máme tu všude nové obrázky na zdi, zvířátka i kytičky a písmenka. Já už některá i znám, třeba A, B, C,“ hlásila se pětiletá Ema. A stejně stará Maruška se přidala. „Máme také nové hračky a na zahradě jsou i jiná odrážedla A obrázky jsou i na oknech,“ zářily dívce oči. 

Klášter pustil návštěvníky do běžně nepřístupných prostor
FOTO: Klášter pustil návštěvníky do běžně nepřístupných prostor