Na hlavním pódiu se postupně mimo jiné vystřídala Zlatíčka ze Stříbra, Veselá trojka, zahrál i Queen revival, ale asi největší ovace sklidili The Tap Tap, jejichž výkon pak návštěvníci ještě celý večer chválili.

Závěr patřil Kapele Hrůzy se zpěvákem Michalem Hrůzou a ohnivé show s akrobaty, která nahradila ohňostroj. „Nejvíce jsme se těšili na Michala Hrůzu, ale poslechli jsme si i další hudebníky. Potkali jsme mnoho přátel a o tom to je. Trochu nás mrzelo, že je tu málo stánků s domácí výrobou, ani trdelník jsme nenašly," shodly se stříbrské občanky Iva Lišková a Jana Kastnerová.

„Zlobila elektřina a vadil nám ten hrozný nepořádek, bylo málo košů, a ty byly přeplněné, tak bylo vše na zemi kolem. Z ohnivé šou toho moc k vidění nebylo, to viděly tak první tři řady lidí, jinak nikdo, to nás mrzelo. Mělo to asi být na nějakém zvýšeném prostoru. Ale jinak jsme se bavily," přidaly ženy i několik kritických slov.

Z Kladrub se přijel podívat Bohúš Hlinka. „Mám tu hodně známých, je tu fajn atmosféra. Jsem rád, že počasí se umoudřilo," připomněl návštěvník několik dešťových přeháněk, které na Stříbro odpoledne přinesly déšť.

V minoritských zahradách se mimo jiné prezentovala lesní školka. „Lidé se o tento projekt se zajímali. Někteří dokonce nabídli pomoc," řekla Ivka Kandlerová.

Slavnosti města Stříbra zahájilo už v pátek odpoledne hudebním programem nazvaným Maloměstské slavnosti sdružení Dolníků.

Zahájení patřilo dětem z Pěveckého sboru ze Základní školy v Mánesově ulici, postupně se na pódiu začaly střídat kapely Digger, Spheres, do tmy pak zpíval Míša Leicht a zakončení pátečního večera měli na starost Skavare.

„Já osobně jsem právě přišel na Skavare, jsem velký fanoušek ska, i když dávám přednost více takové té elektronické hudbě. Mají tu zajímavý prostor, ale myslím si, že by klidně mohli mít větší zázemí," uvedl Tomáš Marek, který je původem z Prahy, ale momentálně pracuje v našem regionu. Jako večerní procházku si dolnické slavnosti vybraly Eva Kačerová a Renata Hrivňáková. „Je pěkný teplý večer, tak jsme se šly projít, s tím, že se tu zastavíme, dáme si pivo a pozdravíme naše přátele. Je tu dobře," řekly návštěvnice akce.

Martina Sihelská