Podle starosty Stříbra Karla Lukeše se něco takového stalo v poslední době už několikrát. „Řešíme to každou chvíli. Ručně sloupek vyjmout nejde, musel ho někdo vyrvat autem. Pověřili jsme proto městskou policii, aby na místo častěji dohlížela," řekl Deníku.

Strážníci však zatím nikoho nechytili. Radnice zvažuje, že na začátek stezky, která je určena pěším a cyklistům a vede podél řeky Mže od hornického skanzenu k Vranovu, instaluje fotopast.

„Fotopasti ale potřebujeme i jinde, třeba na místech, kde se pravidelně tvoří černé skládky. Ale sem ji také umístíme. Budeme muset, i když jsme původně vůbec nepředpokládali, že bude někdo něco takového dělat," kroutí starosta hlavou nad počínáním lidí, kteří neustále sloupky vyvracejí.
Stezka je přitom ve směru od Vranova průjezdná kvůli lidem, kteří mají v okolí vesnice chatu.

Novou cyklostezku mají v Boru, zprovozněna byla před rokem a vede z města do Vysočan. I tady už se za tu dobu setkali s určitou formou vandalismu.
„Ale o žádné závažné problémy se nejedná. Někdo pomaloval plochu nějakými obrazci, ale nic jiného zatím naštěstí nestalo. Že by kdosi zařízení cyklostezky úmyslně poničil, s tím jsme se nesetkali," potvrdila místostarostka Boru Jana Šperková.