Radnice provádí na stavbě každodenní kontroly, v těchto týdnech se na objektu montovala ocelová konstrukce, která ponese střechu. „Smuteční síň měla být dokončena 20. října a 30. října jsme ji měli přebírat. To se nestalo, přestavba stále není dokončena, další termín je v únoru," potvrdila Deníku starostka města Martina Němečková.

Tempo prací podle jejího vyjádření neodpovídalo předloženému časovému harmonogramu. „Po mnoha urgencích byl v srpnu vyměněn stavbyvedoucí a byl vypracován nový harmonogram prací, podle kterého by měla stavba být dokončena v závěru února," dodala starostka.NOVÁ smuteční síň bude jednou tak velká.

Výběrové řízení na dodavatele stavby vysoutěžila v březnu karlovarská firma Dozorstav. Ta si staveniště v dubnu převzala. Za zpoždění mohou podle jednatele společnosti Eduarda Jurašky problémy s projektovou dokumentací. „V současné době se to řeší. Do projektu se musela zanést změna, protože bylo třeba navýšit příkon elektrické energie. Tato změna se také musí doplnit do stavebního povolení. V současné době se čeká na zanesení změny a vyjádření dodavatele elektrické energie," vysvětlil jednatel s tím, že zmiňovaná srpnová výměna stavbyvedoucího nemá na postup prací žádný vliv.

Prioritou je podle starostky dostat smuteční síň do zimy pod střechu. Staveniště pracovníci města pravidelně kontrolují, investiční technici města sledují stavbu denně. Na přestavbu smuteční síně vyhlásilo město před časem architektonickou soutěž, síň se opravuje podle vítězného návrhu.