Vybrané vzorky hodnotila tříčlenná komise, která vzešla z návštěvníků akce. „Ochutnávání velikonočních nádivek pořádáme pravidelně na zelený čtvrtek. Sejde se vždy parta lidí se kterými se už známe a je to příjemný večer,“ řekl Deníku hospodský a organizátor akce Karel Davídek a pokračoval: „Porota posuzuje chuť, vůni, konzistenci i celkový dojem z doneseného vzorku,“ dodal.

Ještě než se porota pustila do ochutnávání domácí velikonoční nádivky, mohli účastníci ochutnat dvě jarní polévky. „Obě jsou s medvědím česnekem a jsou to vysloveně zdravé zelené polévky, které vařím vždycky na Velikonoce,“ řekl u nalévání jedné z porcí u obrovského hrnce účastník Ladislav Bürger z Tachova.

V bazénu se letos učilo plavat přes sto třicet dětí.
V bazénu se letos učilo plavat přes sto třicet dětí