Rozhodně šlo o příjemně strávený čas volna, ale žádná naložená krkovice a další hodování se nekonalo. A jak tedy vypadal její jídelníček? „Na májku už několik let nechodíme, ale pravidelně poslední den v dubnu zatopíme v krbu a opečeme si buřty, čímž zahájíme grilovací sezónu," uvedla finalistka Monika Michlová.

Finalistka Monika MichlováPlzeňský kraj zastupuje v reality show Fit s Deníkem jednačtyřicetiletá Monika Michlová z Tachova. Pracuje, má manžela, dvanáctiletého syna, psa a domácnost. Volný čas prakticky nemá. A pokud ano, odpočívá spí, dívá se na televizi nebo si čte.
Ve Fit s Deníkem by ráda zhubla o 15 kilogramů, 10 jí ale připadá reálnějších. Hlavním cílem účasti je, aby byla sama se sebou spokojená.
Váha na počátku reality show: 77 kilogramů
Aktuální váha: 71 kilogramů

Protože se snaží zhubnout a dostat váhu pod sedmdesát kilogramů, letos zvolila odlehčenou variantu ve formě kuřecího masa místo špekáčků. „Maso jsem den předem naložila do jogurtu, aby bylo křehké. Na doporučení kamarádky jsem do alobalu nakrájela předvařené brambory, papriku, cuketu, česnek a žampiony, posypala grilovacím kořením, pokapala olejem a zabalené jsem pekla na kamenné desce v krbu. Myslím, že to byla dobrá volba, všichni jsme si pochutnali a vyhnuli se tak tradičním buřtům s hořčicí a chlebem," popsala.

K pití si rodina otevřela lahev bílého vína. Monika si víno ředila vodou, na což je zvyklá.

S pohybem a cvičením byl v minulém týdnu trošku problém. Na trénink fyzičky nebyl zkrátka čas. „Jelikož jsem v pracovním týdnu byla časově vytížená, stihla jsem běh jen v úterý, pak jsem byla běhat až v sobotu a v neděli," přiznala.

Ve čtvrtek vzala Monika syna Šimona a jeho dva kamarády na premiéru Avengers do Plzně a mezi tím se setkala s kamarádkou u kávy.
V pátek byla celý den mimo domov, a proto bylo složitější naplánovat si jídelníček a uhlídat čas, kdy má finalistka jíst, aby se vyhnula pocitu hladu, případně chutě na cokoliv. „V pátek jsem se viděla s Katkou, která se také soutěže účastní, na její chalupě v Cekově, kde ještě doutnal oheň z předchozího dne a vládla zde výborná nálada," podělila se o zážitek. O víkendu ochutnala perník, který se synem Šimonem upekli. Ale vzhledem k tomu, že se jednalo o jediný prohřešek za uplynulý týden, nebylo třeba mít výčitky.