Boží hod nebyl rozhodně tím nejklidnějším pro hasiče, záchranáře a policii. Všechny tyto složky se totiž rozjely k vážné dopravní nehodě mezi Planou a Chodovou Planou. Tentokrát se bouralo blíže prvnímu zmiňovanému městu. „Z předběžného šetření vyplývá, že řidič osobního vozidla nepřizpůsobil rychlost automobilu stavu vozovky a naboural do stromu. Následkem prudkého nárazu byl automobil odmrštěn mimo komunikaci a převrátil se na střechu," řekla Deníku mluvčí obvodního oddělení Policie České republiky v Tachově Dagmar Jiroušková. Jak dále dodala, přítomnost alkoholu v krvi byla vyloučena ihned na místě.

Ač se jednalo o hrozivě vypadají bouračku, dá se v tomto případě mluvit o štěstí v neštěstí. Posádka vozidla totiž přežila. „Řidič automobilu byl převezen na ošetření Zdravotnickou záchrannou službou, dvaapadesátiletá spolujezdkyně byla do nemocnice přepravena letecky," dále uvedla mluvčí s tím, že se Policie bude celou nehodou nadále zabývat.

O štěstí v neštěstí se dá mluvit vzhledem k poohlédnutí k nedávné, o poznání tragičtější nehodě, která se stala pouze o několik desítek metrů dál. Sedmého prosince v ranních hodinách se totiž na stejné silnici čelně srazil osobní automobil s nákladní soupravou. Ze šetření vyplývá, že řidič z neznámých důvodů vjel do protisměru, kde se srazil s kamionem. Jak již bylo řečeno, tato nehoda skončila tragédií. Svou smrt zde našla posádka osobního vozidla. „Při dopravní nehodě šedesáti pěti letý řidič a jeho šedesáti letá spolujezdkyně utrpěli vážná zranění, kterým na místě bohužel podlehli," uvedla již dříve Jiroušková.