Spatřil totiž souseda, jak podřezává teprve na jaře loňského roku tři vysazené smrčky. „Stromky jsem přitom koupil a zasadil já. Piplal jsem se s nimi a takhle moje práce přišla vniveč. Člověk nemůže mít u domu nic hezkého,“ posteskl si Bartoň.

Že by k ničemnosti sousedovi poskytl jakýkoli důvod, si důchodce není vědom. „Zřejmě se mi chtěl pomstít za to, že neskládám uhlí jako ostatní. Ale to přece není důvod, sám dobře ví, že jsem invalida,“ poukazuje. Josef Bartoň se se stížností obrátil také na tachovský městský úřad. „Já jsem zasadil stromky tři, za trest by jich soused měl zasadit šest,“ navrhuje postihnout viníka.

„Doporučuji, aby nám pan Bartoň všechno sepsal a my pak věc budeme řešit,“ řekl Deníku Vladimír Tahovský, vedoucí odboru vnitřních věcí Městského úřadu v Tachově. Údajného viníka se nám zkontaktovat nepodařilo. Zastihli jsme ale jeho manželku. „Nevím, že by manžel něco takového udělal. Nebyla jsem u toho a nic jsem neviděla,“ sdělila nám Linda Mašková.

„My rozhodně konflikty nevyvoláváme, to spíš pan Bartoň. Už ho kvůli tomu řešila i policie. To když nám vykopl dveře u sušárny,“ podotkla. Podle jejího názoru důchodce smrčky vysázel svévolně. „Všichni obyvatelé domu byli proti tomu. Manžel ho vyzval, aby smrky přesadil někam jinam. Udělal to sice, ale za pár dní byly zase na původním místě ,“ uvedla Mašková.

„Akorát jsem chtěl, aby to tady bylo hezké, nic špatného jsem tím nesledoval,“ ohradil se Bartoň. „Už mne ty věčné tahanice se sousedy unavují. Prodám byt a s družkou se odstěhujume daleko pryč od toho všeho,“ uzavřel invalidní důchodce.