„Ve schváleném rozpočtu Plzeňského kraje na tento rok je na program vyčleněna částka sedm milionů korun. V prvním kole programu bylo sedmnácti úspěšným žadatelům rozděleno tři miliony šest set sedmdesát tisíc tisíc korun," uvedla Petra Jarošová, tisková mluvčí Plzeňského kraje.

Finančního příspěvku se dočká i obec Staré Sedlo. Dotace je určena na opravu cyklotrasy přátelství číslo 37 mezi Racovem a Starým Sedlem. „Cesta mezi těmito obcemi je dlouhá přibližně dva a půl kilometru. Půl milionu korun určitě nebude dostatečná částka na opravu celé této trasy," řekla Deníku starostka Starého Sedla Jana Svobodová. „To, jak dlouhý úsek bude opraven, záleží na nabídce námi oslovených firem. Oprava bude spočívat v položení nového asfaltového povrchu," pokračovala starostka. Podle jejího vyjádření by práce měly být ukončeny v červnu příštího roku. „Budeme se ale snažit opravit alespoň část cyklotrasy pokud možno co nejdříve, možná ještě letos. Ale to záleží na mnoha okolnostech, dodala Svobodová.

Dotaci ve výši 120 tisíc korun získalo také na výstavbu Panevropské cyklostezky. Připravovaný úsek je součástí cyklostezky 37 mezi Bělou nad Radbuzou a Bernaticemi na Tachovsku.