Událost se stala začátkem února. Malému chlapci tak nejspíše zachránil život, protože dítě okamžitě sjelo pod popraskaný led.

„Byli jsme ještě se třemi kamarády venku a seděli jsme na lavičce u rybníčku. Najednou přišel chlapeček a začal vstupovat na led. Říkali jsme mu, ať tam nechodí, že je led tenký a prolomí se pod ním,“ popsal dění před osudnou chvilkou dvanáctiletý Ondřej Bouda. Dítě je ale neposlechlo a popošlo do středu rybníčku, kde se pod ním led prolomil.

„Neváhal jsem ani vteřinu a pro chlapečka jsem vlezl. Musel jsem ho vytáhnout částečně zpod ledu, protože mi pod něj zajížděl,“ řekl dále školák.

Prý si ani neuvědomil, co se vlastně děje, nemyslel na to, že bude mokrý ani že by se něco mohlo stát i jemu. „Jednal jsem automaticky, bylo to docela rychlé. Zpětně si ale uvědomuji, že se mi mohlo něco stát. Když jsem vstoupil doprostřed rybníka, měl jsem vodu nad prsa,“ ukázal chlapec, který měří zhruba 160 centimetrů, místo, kam až mu sahala voda.

Zloděj nakradl v drogerii za více než pět tisíc korun.
Policie hledá zloděje šampónů a krémů

Domů se Ondra vrátil celý promočený a mamince Kateřině Boudové vyprávěl, co se stalo. Chvilku se vzpamatovávala z prožitého šoku ale potom chlapce pochválila. „Jsem na něj ohromně pyšná.

Dospělý člověk kolikrát stojí a vůbec neví, jak se má v takové chvíli rozhodnou, a Ondřej reagoval naprosto bez zaváhání. Jsem šťastná, že se mu nic nestalo, i za to, jaký je,“ usmívala se při vyprávění Ondřejova maminka.

Ondrův statečný čin nezůstal bez zasloužené odměny. „Přišel mi poděkovat tatínek toho chlapečka a přinesl mi velkou čokoládu a další sladkosti,“ uzavřel Ondřej Bouda.

Z Klubového večera s Wyjou.
FOTO: Wyjou pobavili návštěvníky klubového večera, jedna divačka dostala dárek

Nyní už statečný školák opět pobývá v Praze, kde s rodiči bydlí. Do Konstantinových Lázní s nimi jezdí na prodloužené víkendy a na prázdniny. Na letošní jarní prázdniny ale zřejmě dlouho nezapomene.

Starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl si Ondrova činu velmi cení. „Klobouk dolů před tím, co ten chlapec dokázal. A že to v sobě objevil v pravý čas. Jsme mu vděčni,“ uvedl starosta.