V současnosti jich tu pracuje sedm, řady městské policie se ale postupně rozšiřují. „V nové služebně působíme přibližně měsíc, ale stále ještě to dolaďujeme. Ale prostory jsou to pěkné, moderní, důstojné. Nedá se to srovnat s tím, kde jsme působili předtím,“ vyjádřil se velitel služebny Vítězslav Bednář a dodal, že k současným sedmi strážníkům brzy přibudou dva. „Ideální stav, abychom mohli zajistit čtyřiadvacetihodinovou službu, je ale čtrnáct lidí.“

Objekt město v minulém volebním období odkoupilo od spořitelny. „Náklady na odkoupení byly zhruba 6,3 milionu korun, dalších půl milionu stála rekonstrukce,“ uvedl místostarosta Martin Záhoř.
V budově městské policie jsou v patře ještě dva městské byty, které město bude chystat, jak uvedl starosta Václav Votava, pro nové strážníky.

Ty město postupně shání. „Je těžké získávat nové lidi, snažíme se proto pro ně vytvářet bonusy. K nim patří třeba možnost bydlení, snažíme se také dělat něco s platem, aby měli odpovídající ohodnocení,“ uvedl starosta. Radnice se snaží městskou policii vybavovat, například teď dostane nové služební vozidlo.

Rozpočet města počítá na městskou policii s deseti miliony korun.. Radnice chce ještě žádat o krajskou dotaci na nové strážníky a vylepšení kamerového systému.

Tachovští hokejisté (radující se na archivním snímku).
Hokejisté Tachova na závěr přestříleli Farmáře