Kočičí domácí mazlíčci na domažlickém sídlišti Kavkaz jsou někomu trnem v oku. Mají svého nepřítele, který po výhrůžkách přešel ke střelbě.

„Můj kocourek Mikeš chodí ven, ale většinou se pohybuje pouze okolo bytovky v Janáčkově ulici, kde sedává na sluníčku pod naším balkonem,“ uvedla Jana T. z Domažlic, majitelka kocourka, kterého dosud neznámý pachatel postřelil pravděpodobně pomocí vzduchovky.

Vandalové altánek poničili a nechali tam odpadky.
Vandalové poničili altánek na naučné stezce

„Ve čtvrtek večer se začal podivně motat, napadal na zadní nožičky, a protože v pátek bylo jeho chování ještě podivnější, jela jsem s ním do Klatov na veterinární kliniku. Tam rentgenem zjistili, že je Mikeš postřelený zřejmě brokem. Ten má ve svalovině mezi lopatkou a vnitřními orgány, je to velmi nepřístupné, takže operace je prakticky nemožná,“ pokračovala majitelka Mikeše s tím, že střelec mířil pravděpodobně na hlavu.

MUŽ VYHROŽOVAL

Chovatelka se navíc od dalších dvou sousedů, kteří rovněž obývají stejné sídliště, dozvěděla, že nějaký muž v dané lokalitě vyhrožoval postřílením koček.

„Proto jsem celou věc oznámila na policii. Chtěla bych tímto varovat všechny majitele koček a psů před člověkem, který zřejmě kvůli své nenávisti ke zvířatům neváhá střílet na sídlišti, kde však ohrožuje nejen zvířata, ale i lidi,“ dodala chovatelka. Dodala, že k celé události došlo krátce po Deníkem zveřejněném článku o holýšovském sídlišti, kde neznámý pachatel nastražil na zvířata vuřt s žiletkou uvnitř.

Policie eviduje jak případ v Holýšově, tak i ten v Domažlicích. V obou městech jde ale o ojedinělé události. Policie se spíše setkává se smrtí zvířat pod koly automobilů. „Přijali jsme oznámení a zabýváme se tím. Jde o přestupek proti občanskému soužití,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.