Přesto mají teď novou velkou naději, město plánuje rozšíření stávajícího hřiště na zelené ploše u gymnázia směrem k Nerudově ulici. „Je tam poměrně velká plocha, která je zatím nevyužitá," uvedl starosta Stříbra Karel Lukeš.

Radnice plánuje celou tuto plochu zaplnit různými herními prvky a navíc mile překvapit i aktivní rodiče. „V plánu je totiž také přibližně 166 metrů dlouhý ovál kolem hřiště pro in-line, děti jej mohou využít i pro odrážedla a kola," dodal starosta.

V současné době nechává město vypracovat rozpočet, aby bylo zřejmě, v jaké cenové relaci se bude stavba pohybovat. „Pokud to bude možné, začneme výstavbu realizovat už v letošním roce. V opačném případě bude hřiště o rok později," doplnil Lukeš.

Na místě budoucího dětského hřiště s inlinovou dráhou jsou už vysazené stromky po obvodu plochy, počítá se také s oplocením.
Maminky se nového hřiště už nemohou dočkat. „Je to super, určitě to bude využívané. My bydlíme poblíž, takže tam jistě budeme chodit a děti budou rády, že mohou jezdit na kole mimo komunikaci," řekla Nina Čepičková.

Přes celé Stříbro bude na nové hřiště chodit i Lenka Žižková s malým Honzíkem. „Tak to je dobře, že se postaví další prvky a dráha. Máme to sice dále, ale ráda tam budu chodit. Myslím si, že v každé čtvrti by mělo být dětské hřiště, klidně i menší," řekla Žižková.

Martina Sihelská