Hlavním bodem programu byla volba starosty a místostarosty, dále volba Rady města. Volby proběhly na základě koaliční dohody ČSSD, TOP 9 a ODS veřejně.

Starostou města Stříbra byl zvolen Bohuslav Červený (TOP 09). „Snad mám nějaké zkušenosti a chtěl jsem se skutečně podílet na vývoji města. Neočekával jsem však, že se moje plány změní díky vám, voličům, a že nakonec budu starostou,“ děkoval přítomným nový starosta, který získal velký potlesk.

Místostarostou se stal Pavel Plánka (TOP 09). V Radě města zasednou dále Petr Strankmüller (ODS), Miroslav Nenutil (ČSSD) a Vladimír Souček (ČSSD).

Nové zastupitelstvo zároveň zřídilo finanční výbor, jehož vedením byl pověřen Karel Lukeš (VV) a kontrolní výbor, který povede Vojtěch Šrámek (TOP 09).

Možnost oddávání mají starosta města Bohuslav Červený, místostarosta Pavel Plánka, Miroslav Nenutil a Vladimír Souček.

Po skončení veřejného zasedání přijímali starosta s místostarostou gratulace od příznivců. „Já jsem maximálně spokojen. Novému starostovi fandím a doufám, že jeho zvolení nám přinese nějaké lepší změny. Ale asi to nebude mít lehké, hlavně ten začátek bude těžký,“ myslí si Josef Šrůt ze Stříbra.