Ti totiž uspořádali u 13. poledníku vedle kina Slávie Maloměstské slavnosti, které vlastně celý oficiální program v pátek v podvečer zahájily. Akce u 13. poledníku pokračovala i v sobotních odpoledních hodinách a po oba dny zde vystupovaly především kapely ze Stříbra a okolí. Organizátoři si pochvalovali účast, počasí i spolupráci s ostatními subjekty.

Hlavní program se ale odehrával na Masarykově náměstí, jehož část patřila stánkovému prodeji a stánkům s občerstvením. Ploše dominovalo velké pódium.

Na něm po sobotní odpoledne vystoupilo několik tanečních skupin, neboť hlavním mottem letošního ročníku slavností byl tanec. Návštěvníci mohli vidět ukázky nejen historických tanců, ale také latinských, standardních, moderních i scénických. „Průřez tanečními styly a historií byl vydařený. Například poslední vystoupení, což byl street dance v podání tanečníků studia Evy Bartovské, mistrů republiky, dostal lidi do varu a povedlo se to," zhodnotil ředitel Městského kulturního střediska David Blažek.

Kromě tanečníků se na pódiu vystřídali různí umělci, třeba bavič Zdeněk Srstka, program vyvrcholil koncertem skupiny Žlutý pes a ohňostrojem.

Zmíněný ředitel kulturního střediska si v roli hlavního organizátora slavností odbyl svoji premiéru. „Myslím, že slavnosti se vydařily, počasí se nám vyvedlo, lidé se baví. I letošní téma s podtitulem Město tančí se osvědčilo," řekl Deníku.

Dějiště slavností bylo plné lidí, návštěvníků i obyvatel města. Jedním z nich byl Tomáš Horvát. Ten nesl od stánků obrovské perníkové srdce, které mělo v průměru kolem metru. „Je pro mou přítelkyni, se kterou chodím už tři roky. Slavnosti jsou super, dali jsme si pivo, Zdeněk Srstka je skvělý vypravěč. Líbí se nám tu," řekl mladý účastník slavností.