Bohatý program spjatý s umělecko – kulturním směrem 17. a 18. století se uskuteční hned na dvou místech. A to sice na Masarykovo náměstí a v Městském muzeu. Obě stanoviště toho nabídnou mnoho. Na náměstí budou k vidění například barokní tance Cherche la femme, nebo zajímavé výtvarné dílny pro děti, inspirované jak jinak než barokem.

V Městském muzeu to bude také žít. Nebo spíše hrát. Krom klasických prohlídek a možného výstupu na věž kostela jsou připravena hned dvě loutková představení v režii Divadla Basta – Fidli. Samozřejmostí na takovéto slávě jsou i akrobatické a žonglérské kousky, které nebudou chybět ani v prostorách muzea.

Účastníci dne baroka se ovšem nemusí zdržovat na dvou zmiňovaných lokacích. Připravena je i mapa s kvízem, která zájemce provede pro barokním Stříbře.

Bude se jednat o opravdu nabitý den, který milovníkům Baroka a dalším návštěvníkům započne již od ranních hodin. Na Masarykovo náměstí odstartují den farmářské trhy, program věnovaný Baroku vypukne od půl desáté. Městské muzeum pak otevře své brány od deváté hodiny ranní. Zakončení celého dne by se mělo uskutečnit v muzeu a to sice již zmiňovaným žonglérským vystoupením.