Zastupitelé schválili vytvoření rezervního fondu, který by právě peníze na bazén shromažďoval. „Po krytém plaveckém bazénu volají lidé ve Stříbře už léta. Je to také priorita naší volební koalice, ale jeho výstavbu měly v programu prakticky všechny strany, které kandidovaly ve volbách do zastupitelstva. Rozhodli jsme se tedy vytvářet rozpočtovou rezervu z ušetřených prostředků města,“ vysvětlil Deníku starosta Václav Votava.

Radnice chce na bazén postupně naspořit, zároveň ale doufá, že se najde nějaký vhodný dotační program, který by pomohl stavbu financovat. „Budeme hledat možnost získat dotaci. A protože dnes už je náročnější dosáhnout na dotace. zřejmě se nevyhneme tomu, dofinancovat stavbu úvěrem, který by si město vzalo. Samozřejmě ale rozumným úvěrem,“ doplnil starosta.

Krytý bazén by se měl v budoucnu stát součástí rozsáhlejšího areálu.

Urbanistickou studii na nový sportovní areál a rekreační zónu už má město zpracovanou. Počátkem dubna by měla být představena veřejnosti, k nahlédnutí už je také na stránkách města a na sociálních sítích. „Tohle by bylo skvělý, nechce se mi věřit, že by se to mohlo stát realitou,“ vyjádřil svůj názor na sociálních sítích k urbanistické studii jedna z čtenářek. Areál pro rekreaci a sport by se měl vybudovat na západ od současného sportovního areálu. Počítá se v něm s vybudováním krytého zimního stadionu, parkovišť, objektu s možností ubytování, amfiteátru pro kulturní akce a dalších aktivit. Krytý plavecký bazén s venkovním koupalištěm by měl být první stavbou, která se zde uskuteční.

Václav Votava (ČSSD)
Votava se rozhodl, funkci v parlamentu bere