Akci pořádá MKS Stříbro a letos prý bylo objednáno 130 litrů punče, 30 teplého čaje pro děti a pět stovek keramických šálků. Právě šálky se stávají vítaným kouskem do sbírky, někteří mají doma všechny ročníky, jako třeba maminka Ivy Pauknerové ze Stříbra. "Já jich mám jen asi šest ročníků, ale naše babička Blanka má všechny od začátku. A ještě kupuje pokaždé jeden navíc pro její sestru do jižních Čech," uvedla Pauknerová, která přišla na punč s manželem.

Jiní se zase chodí dívat hlavně na ohňostroj, jelikož je v čase, kdy jej mohou vidět i děti. Letos technika malinko poškádlila, ohňostroj se rozzářil až na potřetí, každopádně se líbil a sklidil potlesk.

Rozhodně se na něj těšila rodina Kašparových. "Vzala jsem osmiletého syna Patrika, aby se podíval. Ještě čekáme na další příbuzné. Chodíme sem pravidelně, abychom si popřáli se známými do nového roku, ochutnali punč," uvedla mladá maminka.

Osmiletý Patrik se těšil hlavně na ohňostroj. "Už jsem jeden viděl včera večer u nás doma a teď uvidím další, mně se to moc líbí," usmíval se.

Martina Sihelská