Rozhodli o tom při svém pondělním jednání stříbrští zastupitelé.

„Tyto prostory jsme vyhodnotili jako nejlepší z několika nabídek. Také nejvíce vyhovují dobrovolným hasičům, co se týče technického zázemí a také ceny za pronájem," řekl Deníku k věci starosta města Bohuslav Červený.

Zastupitelé zároveň rozhodli o budoucím novém sídle stříbrských dobrovolníků. Stane se jím objekt bývalé kotelny v Gagarinově ulici. „Nyní je naším úkolem zadat projekt a budovu upravit tak, aby hasičům plně vyhovovala," dodal Červený.

O své dosavadní sídlo na Masarykově náměstí dobrovolní hasiči přišli kvůli rekonstrukci náměstí. Ta by jim v současné době znemožňovala výjezd. Do provizorního objektu se dobrovolní hasiči přestěhují od svých profesionálních kolegů, u kterých našli v posledních týdnech nouzové útočiště.

Přesto se po skončení pondělního jednání zastupitelů diskutovala otázka, zda by přeci jen nebylo možno dál zůstat v budově na náměstí. „Podle mého názoru by to bylo nejjednodušší a zároveň nejlevnější řešení," řekl v úterý dopoledne Deníku velitel dobrovolných hasičů Roman Jarabica. V úterý se opravdu o této variantě ještě jednalo. „Nakonec jsme usoudili, že se hasiči skutečně přestěhují. V úterý odpoledne se konal na náměstí kontrolní den a na základě jednání bylo definitivně rozhodnuto, že dobrovolní hasiči na náměstí nezůstanou," řekl Deníku zastupitel města Zdeněk Štybar.