Spolu s rodiči či prarodiči a dalšími účastníky všichni dorazili před brány místní mateřské školy, kde se připravili na večerní průvod obcí. V pátek se tam totiž konala akce s příznačným názvem Strašidelný průvod aneb Halloween 2014. Dostavilo se určitě přes sto lidí a to nejen ze Studánky. „Jsou tu hodně i takzvaně přespolní, přišli na akci také z Tachova," okomentovala Irena Zapletalová, jedna z členek spolku Medulky. Právě ty strašidelnou akci pořádaly a ku pomoci jim byla zmíněná mateřinka.

Průvod se vydal nejprve před obecní úřad, kde se strašidla vyfotila na schodech a pokračovalo se přes rynk do míst zvaných Za bytovkami.
Zde už masky chodily jen po menších skupinách a poté co dorazily do tmavých míst, mnohé děti ještě více sevřely ruce svých průvodců. Cestu lemovaly plameny svíček a několik lampionů. Z křoví se ozývaly sténavé i ječící hlasy strašidel ztvárněných místní mládeží.

Průvod se nakonec akce sešel na ploše před restaurací, kde bylo připraveno občerstvení. „Troufám si říci, že naše strašidelná akcička se zdařila a to díky vám všem. Určitě je stále co zdokonalovat a tak už nyní se můžete těšit na tu příští. Nás zase potěší více strašidýlek. Našim strašidlům děkujeme za strašidlení," vzkázala všem přítomným medulka Zapletalová.