Druhý červnový víkend navštívilo tachovské koupaliště přibližně čtyři sta lidí za den a voda zde dosahovala až třiadvaceti stupňů.

„Kraj týdne je chladný, ale na kvalitě vody to neubírá. Spíše je jí to ku prospěchu, protože čím je voda chladnější, tím je v ní méně bakterií. Hodně ale záleží na tom, jaká je teplota v noci. Přes den jsme totiž schopni teplotu vody udržet nebo přihřát přes solární panely. Dokud je v noci nad dvanáct stupňů, je to už ideálnější. Pokud teplota klesá, voda je studenější," popsal vedoucí letního koupaliště Kamil Báča.

Kolem dvou set lidí denně vítali u bran plánského koupaliště, kde se plavcům nabízí hektarová vodní plocha, která už je trochu studenější, ale to lidi rozhodně neodrazuje.

„Hodně lidí přišlo i před dvěma týdny ve čtvrtek a v pátek odpoledne, to byly teploty skutečně vysoké. To, že se po víkendu ochladí, vodě prosívá. Když je delší dobu horko, plave v ní dost řas a když je teplota nižší, všechno se usadí a nádrž se tak lépe čistí," informoval jednatel společnosti David Draský.

Voda do plánského koupaliště je doplňována z podzemních vod a je o dost studenější, než vyhřívaná solárními panely v Tachově. Podle návštěvnosti to ale lidem vyhovuje.

Koupaliště v Konstantinových Lázních je udržováno podobně jako to tachovské, jen bez solárního dohřevu. Jak si tedy vodu sluníčko vyhřeje, tak se lidé osvěží a každý víkend je zde účast plavců hojná.