Zde se zapojila gymnázia v Tachově a ve Stříbře. „Tento projekt je unikátní především v tom, že nám ukáže názory a postoje té nejmladší generace, na kterou se velmi často zapomíná. Její názory jsou ale přitom velmi důležité a například politici by měli na tyto názory brát ohled,“ popsala myšlenku Studentských voleb učitelka z tachovského gymnázia Gabriela Macková.

Jak dále dodala, přestože se jedná o volby nanečisto, platí zde jedno omezení. „Voleb se mohou účastnit všichni studenti starší patnácti let. Jedná se tedy o jejich první volby. Svou úlohu si vyzkouší i volební komise, která složena taktéž ze studentů. Projekt tedy podporuje výchovu k aktivnímu občanství,“ dále sdělila Macková.

Co se tachovského gymnázia týče, možnost vyzkoušet si volby zde mělo 120 studentů. K volební urně se jich nakonec dostavilo 56.

Výsledky budou k dispozici ve čtvrtek. O tom, jak rozhodla mladá generace v Tachově a ve Stříbře budeme informovat v následujících dnech.

Losování Kapičky se v tachovském Oblastním spolku Českého červeného kříže ujala Irena Bránská, která v úterý darovala krev už popatnácté. Při losování ji asistovala Marcela Marková z ČČK.
Dárci krve losovali Kapičku, děti čeká dárek