Diskuzní klub žáků tachovských škol se uskutečnil ve středu dopoledne v sále kina Mže. Zúčastnilo se ho kolem stovky dětí ze všech tří základních škol, studenti gymnázia a Střední odborné školy Světce. „Tento diskuzní klub pořádáme již počtvrté,“ řekl Deníku Josef Kožnar z Odboru školství městského úřadu, který byl zároveň moderátorem diskuze. „Jeho cílem je naučit žáky komunikaci, kultivované diskuzi, nestydět se položit dotazy. Mají tak šanci zeptat se na to, co je zajímá, protože se starostou města se běžně nesetkávají,“ vysvětlil záměry akce Kožnar.

Přestože diskuze zpočátku, možná kvůli ostychu dětí vázla, dočkal se starosta města zajímavých otázek. Nakonec díky zájmu a množství otázek se původně plánovaná hodinová diskuze protáhla.

„Všechny otázky dětí byly zajímavé a měly smysl. Možná nejvíce mne zaujala otázka týkající se korupce nebo ta ohledně výstavby hotelu pod Vysokou,“ zhodnotil dotazy dětí starosta. Podle jeho názoru byli žáci o něco zvídavější, než v předchozích letech. „Myslím si že je to také tím, že některé děti se besedy zúčastnily už podruhé, už věděly o co jde,“ dodal Macák s tím, že je otevřen všem dotazům na chod i problémy města nejen z řad dospělých, ale i mládeže.