„Celý tento měsíc jsme se žáky probírali teorii stolování, základy restaurační etiky, jak se chovat ve vybrané restauraci, poznávat různé druhy nápojů,“ řekla Deníku učitelka Lenka Petrů, která pro děti soutěž připravila. Včera tedy přišla řada na to, jak si získané teoretické poznatky ověřit v praxi.
„Soutěžili jsme ve třech družstvech,“ říká Marek Lovčí, jeden ze soutěžících. „ Měli jsme dnes za úkol, jak by měla podle nás vypadat správně prostřená tabule v restauraci,“ dodal student.

Avšak předmět Situační jednání není jen o tom, jak dobře prostřít stůl. „Naším cílem je seznámit děti se základními principy komunikace tak, aby lépe a úspěšněji zvládaly sociální kontakty a připravovaly se na pracovní schůzky, recepce, bankety nebo hostiny, které je v životě budou pravděpodobně čekat. A také samozřejmě v neposlední řadě budování pracovní kariéry,“ dodala na závěr další vyučující tohoto předmětu Daniela Jiříková.
Na závěr dodejme, že v soutěži vyhrálo družstvo číslo 1 ve složení Denisa Sochorová, Denisa Kuchyňková, Kamil Scharnagel a Kryštof Sušánka.