Pro studenty, ve kterých cestovatelé vzbudili zájem o poznání dalekých zemí a chtěli by se na podobnou cestu někdy vypravit, nabídli informace na co se připravit a na kolik peněz podobná cesta vyjde.

Na závěr přednášky dostali studenti možnost ptát se na otázky, které je v dokumentu zaujaly. Jeden z cestovatelů Tachovskému deníku prozradil, že je někdy až s podivem, jak dobrý pozor studenti při výkladu dávají a jakými otázkami je překvapí. „Minulý týden mě jeden ze studentů dostal do úzkých, když se ptal na slovo animisté, které v dokumentu o Vietnamcích zaznělo. Nebylo tam ale vysvětleno a já v tu chvíli nedokázal na otázku odpovědět,“ povzdechl s úsměvem cestovatel Jan Lejsek.

Studenti se prostřednictvím dokumentu dozvěděli zajímavosti o zemi, která je mimo jiné přezdívaná branou do Indočíny. Vyprávění je přeneslo do pro nás vzdálené exotické země, která ač se pyšní jednou z nejzdravějších kuchyní na světě, je pro středoevropany v mnoha směrech neakceptovatelná. Na místních trzích je například stále běžné koupit si k jídlu psí maso, spokojenost s pokrmem Vietnamci vyjadřují mlaskáním, krkáním i srkáním. Kromě kuchyně, tradičního zemědělství a hospodářství se ale studenti dozvěděli i zajímavosti ze skromného života místních lidí a jejich vztahu k pro ně „bohatým Evropanům“.

Tachovským studentům se přednáška líbila a podle jejich reakcí to pro ně nebyla pouze hodina, během které se mohli vyhnout výuce, ale dozvěděli se i hodně zajímavých poznatků, které do té doby netušili.