Deníku o společném nápadu řekl předseda Rady studentů Matěj Brzica. „Loni jsme zaznamenali velice úspěšné akce, ale jako nejdůležitější z nich bych rád zmínil dárcovství krve, do kterého se zapojili naši studenti, učitelé i vedení školy. Společně jsme vyrazili na Transfuzní stanici v Plzni a byli jsme vůbec první střední školou, která uskutečnila podobný projekt,“ uvedl Brzica.
Jak doplnil ředitel školy Milan Deredimos, dárcovství krve se zúčastnilo deset studentů. „Původně jich mělo být více, ale protože termín byl až po vodáckém soustředění, někteří ze studentů byli nachlazeni, a tak se nemohli zúčastnit,“ vysvětlil.
Podle ředitelových dalších slov by se nemělo jednat o ojedinělou akci. „Jak jsem se dozvěděl, studenti by cestu na Transfuzní stanici do Plzně rádi ještě letos znovu zopakovali a já doufám, že teď už jich bude o něco více.

Na své svěřence je vedení školy patřičně pyšné. „Během školního roku pořádají akce různého charakteru. Škola je v tom ráda podporuje a já jsem jenom rád, že nezůstává jen u odlehčených projektů, ale že se dokáží úspěšně pustit i do tak vážné činnosti jako je darování krve. Jsem na ně pyšný a proto jsem do toho také šel a poprvé zkusil i já darovat krev,“ dodal Deredimos.

Rada studentů iniciovala rovněž akci na pomoc městskému parku ve Stříbře. „Ve spolupráci s městem Stříbrem a Správou majetku města Stříbra jsme sázeli stromy v místním parku, kde jsme také provedli úklid této lokality,“ doplnil předseda studentské rady s tím, že odměnou za celoroční činnost a spolupráci žáků i pedagogů byl koncert pro všechny v tělocvičně školy.

Také letos má studentská rada řadu plánů. „Kromě zopakování úspěšných akcí z minulého školního roku připravujeme i několik novinek. Začneme vydávat školní časopis, zavedli jsme soutěž tříd, kde je odměnou den školního výletu navíc, pracujeme na projektu vědomostní soutěže pro střední školy a mnoho dalšího. Myslím si, že studenti naší školy si to letos opět užijí a že jim studium dostatečně zpříjemníme,“ uzavřel Brzica.

Ilustrační foto
Opilý řidič převrátil auto a narazil do stromu