Tradiční studentskou slavnost Majáles uspořádali v pátek studenti kvinty stříbrského gymnázia. Na cestu po ulicích města, která skončila na náměstí, vyrazilo na tři stovky studentů obchodní akademie a gymnázia. Na rynku je uvítal ředitel školy a z rukou starosty Stříbra Miroslava Nenutila pak mládí převzalo symbolický klíč od města a vlastně i tak vládu nad ním. „Máte ji do dnešní půlnoci. Věřím, že nám město vrátíte v takovém stavu, v jakém jsme vám ho předali,“ vyzval studenty s úsměvem první muž stříbrské radnice.

Jak už bývá při Majálesu tradicí, studenti si zvolili svoji královskou rodinu. „Letos na trůn usedli Martin Trégler a Romana Kolesová z kvarty,“ informoval nás třídní učitel pořádajicích kvintánů Roman Mužík. Mladí organizátoři si pro návštěvníky připravili bohatý program. „Ten je každý rok zaměřený na určité téma. Tím letošním se stali ´pracovití Češi´. Celá třída se tak oblékla do kostýmů pasáků a prostitutek,“ uvedl s úsměvem pedagog. Vedle bohaté tomboly byla připravena i řada soutěží.

Nechyběla ani sňatková kancelář nebo věštírna. „Ti, co se soutěží zúčastní, dostanou za správné splnění úkolu žetony a ty pak mohou vyměnit za ceny v tombole,“ uvedl Roman Mužík. Tombola se mohla pyšnit čtyřmi stovkami nejrůznějších cen. Tou největší byla zřejmě popelnice od Ekodeponu. Studentská policie vybírala pokuty za špatný úsměv. „Jedná se o pětikoruny. Moc si tím nevyděláme,“ usmíval se ´mluvčí´ pořadatelů Petr Pospíšil. Ten si akci pochvaloval. „Myslím si, že i přes počáteční chaos se nám vše podařilo dovést do zdárného konce,“ potěšilo ho. Majáles vyvrcholil v pátek plesem, který ve stříbrském kulturním domě uspořádala obchodní akademie.