Studenti plánské školy, oboru ošetřovatel, absolvují v domově pravidelnou praxi. „K jejímu zhodnocení a plánování se sešli na konci února kompetentní zástupci obou organizací. Součástí setkání byla i projekce pro žáky a předání zkušeností těch, kteří v domově již pracují,“ informoval Vladimír Kasík ze SŠŽ Planá.

235. masopust v Sulislavi
Kissáci a klauni zabijáci řádili v Sulislavi

Jak dodala zástupkyně ředitele Petra Pechová, spolupráce dostává po pěti letech nový rozměr. „Vedle téměř padesátky českých firem, hotelů a zařízení jsou němečtí sousedé z Vohenstraussu vedle naší partnerské školy druhou německou institucí, s kterou tak intenzivně spolupracujeme. Je o to více potěšující, že jsme s našimi partnery spolupráci vyhodnotili jako velmi přínosnou pro obě strany a budeme v ní pokračovat,“ uvedla.

Německý partner zajišťuje plánským studentům dopravu, ubytování a těm nejlepším také převzetí do pracovního poměru po složení učňovských zkoušek. „To je zcela ojedinělá šance, ihned po ukončení vyučení získat ohromné zkušenosti a velmi dobře placené místo ve skvělém kolektivu. Navíc praxe nejsou primárně směřovány na obsluhu fyzických potřeb klientů, ale na jejich aktivizaci v době volna, tedy hrou a tvůrčími činnostmi, důležitým předpokladem je samozřejmě výrazná snaha zvládat němčinu“ dodala Pechová s tím, že plánská škola chce založit stálý základ výuky ošetřovatelství a přijmout do oboru další nové žáky.

Kostel sv. Mikuláše v Prostiboři
Prostiboř chce kostelu vrátit důstojnost