Jenže kvůli vládním opatřením se nemohl uskutečnit. Poprvé po dlouhé řadě let tak nejstarší masopustní průvod do ulic obce nevyšel.

Průvod je událostí pro celou obec, v posledních letech se počet účastníků v maskách pohyboval lehce nad stovkou. „Tím, že je to dlouholetá tradice, které se většinou účastní stejní lidé, mají už své role přidělené a každý ví co má dělat, není potřeba žádná příprava,“ uvedl starosta obce Milan Strohschneider.

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Deník

Masky si lidé zajišťují sami a při masopustu průvod organizuje podle starosty zhruba 10 lidí. „Dopředu se domlouvá jen muzika a občerstvení. K maskám lidé přistupují různě. Někdo je má propracované a pracuje na nich dlouhou dobu předem, někdo si je půjčí v půjčovně kostýmů a jiní se rozhodnou půl hodiny před samotným začátkem a najdou něco na půdě,“ uvedl starosta.

Kromě zhruba stovky masek se průvod každoročně těší i velké účasti přihlížejících. „Pochválit musíme i domorodé usedlíky, kteří připraví pro masky až profesionální pohoštění včetně tradičního přípitku a masopustních koblih.“

Rekonstrukce ulice přinese nová parkovací místa.
V Kostelní ulici se zvýší počet parkovacích míst