Jak uvedl mluvčí společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Jiří Kokoška, na Svaté Anně tak reagují na rostoucí poptávku po testování metodou PCR. Testovací místo bude v provozu tři dny v týdnu, a to v úterý, ve středu a ve čtvrtek dopoledne.

Odběrové místo v této plánské nemocnici mohou využít pacienti doporučení lékařem, hygienickou stanicí, ale i samoplátci.

„Okres Tachov je stále jedním z regionů, kde se nejvíce šíří nákaza koronaviru, a přitom jde zde dlouhodobě menší dostupnost testování, zejména citlivějšími testy metodou PCR,“ uvedla ředitelka Nemocnice následné péče Svatá Anna Dagmar Špédlová.

Jak dodala, i v relativně malém týmu pracovníků nemocnice našli kapacity, aby tento typ vyšetření mohli nabídnout. „Jsme si jisti, že mezi ambulantními lékaři, hygieniky, ale i mezi veřejností bude zájem,“ doplnila ředitelka.

Na testování je třeba se rezervovat.

Havárie kamionu u Kladrub.
Kamion zastavil až v příkopu, silnici zasypaly kovové trubky. Řidič byl opilý

Odběrové místo ve Svaté Anně má na tento a příští týden zatím vypsáno 100 termínů týdně. „Pokud se termíny naplní, jsme připraveni operativně přidávat další,“ doplnila ředitelka nemocnice.

Kromě testování provádí Nemocnice Svatá Anna už od druhé poloviny února také očkování. Za necelý měsíc aplikovala vakcínu už skoro 1800 lidem. „Patří k očkovacím místům, které dokáže zájemce odbavovat velmi rychle v řádech dnů. Zájemci z prioritních skupin se tak mohou do nemocnice zaregistrovat a očekávat, že přijdou velmi brzy na řadu,“ uvedl Kokoška.