To k tomu ale patří. Markétu Duspivovou však zasáhla jako nevěstu rána největší. Její svatební šaty jsou kus hadru. Svatba není jen o milování a dne, který patří jen vám. Jsou kolem toho obrovské přípravy.

Jak dlouho jsi zasnoubená se svým budoucím manželem?

Před rokem jsme slavili druhé výročí a přítel mě překvapil prstýnkem. Požádal mě o ruku a já samozřejmě řekla ano.

Kdy jsi začala připravovat věci a veškeré dění na svatbu?

Začala jsem hned, tedy v dubnu 2012. V průběhu roku se většina věcí ale změnila. Začala jsem hned s výzdobou, protože ta může ležet připravená v krabicích, a když se pěkně poskládá, tak se nezničí. Noci jsem trávila na internetu a hledala jsem oblečení jak pro mě tak pro ženicha.

Co datum svatby? Podle čeho jsi s ženichem datum vybírala?

Chtěli jsme se brát 13. dubna. Abychom měli svatební den do roka a do dne. Na matrice se nám nepodařilo tento datum uskutečnit a tak se nakonec bereme 29. června v jízdárně ve Světcích.

Jsi omoučená od přípravy svatebních koláčků?

Ne, s budoucí tchýni jsme se rozhodli dát na starosti svatební koláčky odborníkům. A zástěry budou mít omoučené cukráři.

Jak bude vypadat svatební hostina? A pro kolik lidí bude připravena?

Svatební tabule bude připravena pro padesát lidí o třech chodech. Jako předkrm si vychutnáme plněný brambor kuřecí směsí. Polévka bude klasická knedlíčková. A jako hlavní chod si vychutnáme svíčkovou se šesti.

Kdo vám půjde za svědka a proč?

Ženichovi půjde jeho dlouholetý kamarád Honza. A mě půjde za svědka má teta, se kterou mám velice blízký vztah. Neberu ji jako tetu, ale jako blízkou kamarádku.

Prstýnky máte také rok dopředu?

Ty jsme objednávali měsíc před svatbou. Prstýnky jsou ze stříbra, nechali jsme si na ně vyrýt datum svatby. Přišli nám tři týdny po objednání. A teď si uvědomuji, že vlastně nevím, kam jsme je schovali. Takže bude radost je hledat.

Na kolik peněz vás vyjde svatba s padesáti svatebčany?

Hodně jsme ušetřili na jídle. Máme většinu z vlastních zdrojů. Jinak nás to kompletně, bez jídla vyšlo na čtyřicet tisíc.

Proč máte svůj svatební den v jízdárně ve Světcích?

Opravdu dlouho jsem hledala. Chtěla jsem netradiční místo. Nějaký palouček, zahradu nebo malý kostelík či tvrz. Ale buď to bylo moc daleko nebo by se naši svatebčané na obřad nevešli. Proto jsme zvolili kouzelnou jízdárnu.

Svatební šaty už ti visí ve skříni?

Ano, ale jsou v tak hrozném stavu, že bych se jimi ani moc nechlubila. Šaty jsem si objednala přes internet, protože jsem chtěla přesně tyhle šaty. Ale netušila jsem, že je to fušeřina z Číny za korunu. Šaty mi přišly týden před svatbou a přišly poštou v třiceti centimetrovém pytlíku. Tak si asi všichni dokážete představit, jak vypadaly, když jsem je rozložila. Za ty peníze, které jsem za ně dala by měly přijít minimálně ve zlaté krabici. Nejen, že byly zmuchlané, ale švy jsou křivé a vlečka nesedí se spodničkou. Po celém proplakaném večeru jsem jela do svatebního salónu v Tachově a s kamarádkou Nikolou jsem vybrala nové a mnohem hezčí svatební šaty. Můj budoucí manžel už šaty má a rozhodně s tím neměl takové nervy jako já.

Máš tři dny. Jak se cítíš?

Už měsíc piji meduňkový čaj na uklidnění a na to jaký jsem spáč vstávám v sedm hodin ráno. Nervozita mě popadne hned po ránu, jak otevřu oči. Ale už aby to bylo. Protože se moc těším. Hlavně na to, až se pořádně najím, protože to přes ty nervy opravdu nejde.