Padesát let společného soužití stvrdili manželé Karel a Růžena Charvátovi z Tachova na tachovské radnici před svými dětmi, vnoučaty a starostou Tachova Ladislavem Macákem. Na zlaté svatbě nechyběly ani slzičky dojetí.

„Poznali jsme se s manželem v roce 1956 v Mariánských Lázních a o rok později, přesně 10. srpna, jsme se vzali,“ prozradilanámnevěsta. Recept na spokojené manželství prý nemají.

„Nejdůležitější je, aby se ti dva měli rádi. Byli jeden k druhému tolerantní a měli splachovací schopnost,“ řekla náms úsměvem paní Růžena. „Když člověk začne od píky hned si všeho víc váží. Neměli jsme to jednoduché. Manžel byl muzikant a veterinář, a proto měl hodně práce a moc volného času mu nezbývalo. Vždy si našel ale chvilku a pomáhal mi,“ dodala. Vychovali tři děti a dočkali se šesti vnoučat.

„Jen na pravnoučátko ještě čekáme,“ řekla Charvátová. Láskyplná slůvka poslal ženich nevěstě po Deníku. „Víte, já jsem velmi bohatý člověk. Mám rodinný poklad tím je milá manželka, obětavá matka a babička k neutahání,“ pošeptalnámšťastný ženich.