Program

9.00 Otevření jarmarku a stánkového prodeje

9.30 10.50 Legrácky a šprťouchlata s Tomem a Jerrym. Zábavný interaktivní pořad písniček, tancování, soutěží, humorných popletených kouzlíček a legrace s oblíbenými dětskými seriálovými a filmovými postavičkami Tomem a Jerrym.

11.00 11.45 Včera, dnes a zítra (Felix Holzmann revival) Interaktivní představení vzniklo ve spolupráci s divadlem SEMAFOR a s rodinou samotného Felixe Holzmanna. Jedná se o jediný revival legendárního českého komika Felixe Holzmanna, který obdržel povolení a propůjčení autorských práv od rodiny Felixe Holzmanna.

Oblíbenou dvojici Felix Holzmann a František Budín nahrazují nová jména skvělí baviči a imitátoři David Šír a Miroslav Reil. Oblíbené scénky Ukulele, Skleróza, Aluminiový klíček či Včera, dnes a zítra.

11.30 12.00 areál zámku a následně areál Chodovaru průvod městysem

12.00 Slavnostní zahájení Chodských slavností

13.30 (14.00) 14.30 (15.00) Bohuš Matuš Zpěvák s otevřeným srdcem a nádherným hlasem. V roce 2003 držitel bronzového Českého slavíka. V pořadu zpívá hity 60. 80. let Karla Gotta a Waldemara Matušky. Zazní také krásné písně z muzikálů, ve kterých účinkoval a účinkuje (např. Dracula, Noc na Karlštejně, Pomáda, Limonádový Joe či Fantom opery).

15.30 18.00 Galaxie Oldies- trio hudebníků, kteří hrají k tanci i poslechu

22.00 Ohňostroj

Doprovodný program:

Po celou dobu budou v provozu dobové hry pro děti i dospělé: střelba z luku, střelba z kuše, sestřelování rytířů lukem, hod kopím, hod sekerkami do terče, krmení draka pro malé děti, oblékání do středověkých zbrojí, ukázky zbraní a výzbroje, malování obličejů pro děti a spousta další zábavy. Aquazorbing tzv. chůze po vodní hladině. Tato atrakce je určena pro děti i dospělé (v areálu zámku).

Lunapark.

9:00 16:00 Jarmark, tradiční čeští trhovci. Řemeslníci a stánkaři z různých koutů naši vlasti Vám předvedou své dovednosti a zboží a leccos si můžete i sami vyzkoušet. Připraveny jsou i chodské koláče.

Budou se koulet pivní sudy

Devatenácté Mistrovství světa v koulení pivních sudů se koná v sobotu v Chodové Plané.

V areálu Rodinného pivovaru Chodovar budou soutěžit pivovarské dvojice v běhu se stolitrovým dřevěným sudem na trati dlouhé jednu „pivovarskou míli", což je 1000 otoček sudu kolem osy.

„Na start se za 19 ročníků pořádaných v Chodové Plané postavili již reprezentanti 16 zemí světa, mimo tuzemských také borci z Litvy, Ukrajiny, Kazachstánu Jihoafrické republiky, Ruska, Maďarska, Keni, Austrálie, Nového Zélandu, Kanady a dalších," vyjmenoval obchodní ředitel pivovaru Jiří Plevka.
Do letošního ročníku je prozatím přihlášeno 25 soutěžních týmů ze Švédska, Velké Británie, Ukrajiny, Německa a Česka, včetně úřadujících mistrů světa z roku 2015 Vojtěcha Plevky a Miroslava Vašiny a mistrů světa z let 2011 a 2012 Josefa Veláta a Jana Röhricha.

Soutěží se v kategorii mužů, žen a smíšených dvojic. Začátek je v 11 hodin na nádvoří pivovaru a připraven je opět doprovodný program – prohlídky pivovaru, odemčené skalní sklepy, závod na in line bruslích, závod diváků, cyklistická jízda pro veřejnost (se startem v Březové na Sokolovsku) a další.

Slavnostní zahájení závodu je plánováno na 13.00 hodin, kdy odstartuje závod osobností s obřími sudy.

Závod je součástí Chodských svatojánských slavností, které se ve stejném termínu konají v areálu zámeckého parku v Chodové Plané, obohacené o celorepublikové sekání obcí s názvem Planá.