Václav Chaloupek (28) z Plzně, syn stejnojmenného autora pohádkových večerníčků a zároveň plzeňského senátora, má na krku další pořádný malér. Podle informací Deníku byl členem party vařičů drog, která byla o víkendu zadržena přímo při činu na Klatovsku.

K případu nechtěl v neděli nikdo sdělit žádné podrobnosti. „Vzhledem k tomu, že šlo o akci Generálního ředitelství cel, nemůžeme jako policie nyní poskytnout žádné informace,“ vysvětlila krajská policejní mluvčí Martina Korandová. „Já mohu pouze potvrdit, že na Plzeňsku byl zásah celníků a že případ je řešen ve spolupráci s policií. Více nyní sdělit nelze,“ uvedla mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Podle informací Deníku byli výrobci drog dopadeni v domě ve Vřeskovicích na rozhraní okresů Klatovy a Plzeň-jih v noci z pátku na sobotu, a to přímo při vaření pervitinu. Zadrženi kromě Chaloupka mladšího měli být ještě muž z Plzně, jenž byl v minulosti za výrobu drog i ve vězení, sedmnáctinásobný recidivista ze Sušicka a mladá žena, která jediná má čistý trestní rejstřík. Jediná tak zůstala na svobodě, neboť klatovský okresní soud v neděli večer akceptoval návrh na vzetí všech tří mužů do vazby.

Chaloupek mladší byl v létě 2016 odsouzen ke tříletému nepodmíněnému trestu za to, že spolu s kumpány oloupil v Plzni poslíčka s pizzou a peníze pak prohýřili při divoké noci s prostitutkami a alkoholem. Trest si ale podle dostupných informací celý neodpykal, byl propuštěn předčasně na podmínku.

Slavnosti svobody v Plzni - Convoy of liberty 2019
OBRAZEM: Plzní projel Convoy of Liberty