Pořadatelské úlohy se chopili čtyři vedoucí a záštitu převzal Český Červený kříž, oblastní spolek v Tachově. Podobné pořádají už přes dvacet let. „Zde v Konstantinových Lázních jsme počtvrté. Okrajově máme i zdravovědu, děti se účastní táborové hry, která trvá celých čtrnáct dní. Nakonec pro děti pořádáme jarmark. 
V soutěžích mohou vyhrát jakoby peníze a za ně si na jarmarku něco koupit," sdělila Deníku vedoucí Blanka Dobrotová. Pro děti je připraveno spaní pod širým nebem, lesní , pohybové i odpočinkové a vědomostní hry.

A jak si tábor užívají ti, pro které je přichystán? Bazén se mi líbí a jídlo chutná, konstatoval Dan Šmída, který po prázdninách půjde do třetí třídy tachovské školy v Hornické. „Vůbec nejvíce mi chutnají polévky," řekl a prozradil nám, že má rád také druhá jídla, nášupy. „Třeba řízek a nějakou zeleninu." Dan nemá malé cíle, s úsměvem naznačil, že až bude velký, chtěl by být prezidentem.

Na táboře je rád také Jan Lukášek, kterého prostě baví všechno. „Na tomto táboře jsem poprvé, ale jinak dříve jsem jezdil na skautské tábory," zmínil se ostřílený táborník. Přesto se našlo něco, co by se na současném táboře dalo zlepšit. „Určitě by tu mělo být více holek," konstatoval a dodal, že bydlí v chatkách a uklizeno mají líp než děvčata. Jan po prázdninách nastoupí do Zárečné do osmé třídy.

Více vedoucích a více dětí. Takový vidí rozdíl mezi táborem, který dříve navštěvoval a tím v Konstantinkách David Novák. „Zde se mi ale líbí víc. I přesto, že jsem byl teď nemocný a ležel jsem v chatce. Už se ale těším, až někam společně vyrazíme na výlet," popsal David, budoucí osmák ze školy v Zárečné.

„Nezlobím a nemusí se za mne stydět," vzkázala domů rodičům Kristýna Klejnová, budoucí žákyně prvního ročníku učňovské školy v Mariánských Lázních. Na táboře je podeváté a tak už může hodnotit. „Tábor má pointu. Něco se tu pořád děje, není to jen o tom, že se jezdí na výlety. A že to zvládáme i bez rodičů," poukázala Kristýna.

Táborové soutěže jsou samozřejmě o hře a také o snaze obstát. „Nejtěžší bylo pro mne zvládnout táborový maraton. Běželi jsme přes les, pak jsme běželi do kempu a museli plavat v bazénu a to bylo hodně těžký," popsal průběh jedné z mnoha her a soutěží Vojtěch Mráz. Také on si pochvaloval, co jeho spolutáborníci: „Výborná je tady snídaně, oběd i večeře."