Letos se dvoutýdenního pobytu účastnilo 34 dětí z Tachova a okolí a jako téma tábora si zvolili cestu kolem světa. Táborníci se rozdělili na tři oddíly: Jabka, Komando a Fialky. „Každý den děti losovaly zemi, do které se vydají. A tak jsme už byli v Turecku, Kanadě nebo v Číně," řekla jedna z táborových vedoucích Blanka Dobrotová.
Děti také zažily noční hru a cestování časem. „V případě Turecka hledaly děti tureckou princeznu, musely k ní dojít podle mapy a také třeba i handlovat podobně jako v Turecku na trhu a večer jsme pak měli i čajovnu," popsala jeden z prázdninových dní na táboře.

Z Oldřichova dorazil na tábor Miroslav Kofl. „Na táboře jsem potřetí a jeto tady dobrý. Hlavně hry, dnes například máme den naruby, kdy vedoucí si vybrali náhradníky a tři děti dělají vedoucí," pověděl žák, který po prázdninách nastoupí do osmé třídy základní školy. Pavel Vrkoč z Tachova půjde do čtvrté třídy školy Hornická v Tachově. „Je to tady výborné," krátce zhodnotil při návštěvě Deníku na táboře. „Máme tady dobré hry a dobré vedoucí," dodal. O tábor se starali společnými silami Blanka Dobrotová, Marcela Marková a Pavel Lihm, o stravu pak Iveta Klečková.