Prezentace okresního města i celého regionu má na této akci letitou tradici. Letošní ročník však bude pro způsob představení Tachovska návštěvníkům veletrhu v jedné věci nový.

„Mnoho let se Tachovsko prezentovalo jako součást Euregia Egrensis, společně s německou stranou. Bohužel se pro tento rok nepodařilo sehnat dostatek finančních prostředků, aby tomu tak bylo i nadále. Proto bylo dohodnuto, že Tachovsko i samotné město Tachov se představí v rámci Plzeňského kraje," řekl Deníku pracovník tachovského infocentra Pavel Voltr. „Budeme mít dva stánky, v jednom se návštěvníci dozvědí o samotném městě Tachově, v druhém pak o celém našem okrese," uvedl dále.

Zatímco loni se na této výstavě město Tachov pyšnilo trojrozměrným modelem připravované rozhledny, tento rok podobná atrakce chybí. „Máme připraveny na veletrh zcela nové letáky představující jednotlivé obce, nebo regiony. Dlouhodobě nejatraktivnějšími jsou na Tachovsku klášter v Kladrubech, stříbrské hornické muzeum, Český les a tachovská jízdárna," dodal Pavel Voltr.