V Ostrově nad Ohří porazili tamní mužstvo 5:1 a postoupili do prvního kola, ve kterém je v neděli na domácím stadionu čeká třetiligová Jiskra Domažlice.

FK Tachov se ujal vedení už v osmé minutě brankou Petra Šáchy, další góly ještě do přestávky přidali Hudec a Dvořák. Po změně stran byli úspěšní ještě jednou Hudec a v poslední minutě Habart.

„Začali jsme dobře, hráli jsme kombinačně, soupeře jsme přitlačili a byli jsme lepší celý zápas," řekl Deníku trenér Tachova Jaroslav Pták. Ten chtěl s týmem vyzkoušet především nový herní systém, a tak hrál Tachov po celý zápas v rozestavení 4–2–3–1. „Je to rozestavení, které jsme neměli ještě stoprocentně vyzkoušené, ale v Ostrově se osvědčilo a chceme jím hrát jarní mistrovskou sezonu," vysvětlil trenér.

Znamená to, že Tachov v divizních zápasech bude hrát se čtyřmi obránci, dvěma středními záložníky, třemi ofenzivními záložníky a jedním fotbalistou na útočném hrotu.

Fotbalisté v tomto rozestavení nastříleli Ostrovu, který skončil druhý v přeboru Karlovarského kraje, pět gólů. Soupeře přitom vůbec neznal. „Pro nás byl Ostrov neznámým soupeřem, moc informací jsem o něm neměl. Přesto jsme dokázali být o třídu lepší, hodně šancí jsme neproměnili. Oni se snažili jít do brejků, ale šanci, ze kterého Ostrov vstřelil jediný gól, jsme jim nabídli sami po chybné rozehrávce," doplnil Pták.

V prvním kole poháru nastoupí FK Tachov na domácím stadionu proti Jiskře Domažlice, která skončila šestá v České fotbalové lize, tedy ve třetí nejvyšší soutěži. Zápas se odehraje v neděli 29. července od 17 hodin.