Na výlov se přišly podívat hlavně děti. „Přišli jsme se podívat na výlov, je to zajímavé. Rybáři stahují ryby do velkých sítí,“ vyprávěli devítiletý David Novák a třináctiletý Tomáš Palka. Děti si také sbíraly šupiny pro štěstí. Pětiletý Martin Svoboda chytil i malou rybku „Byla u břehu v blátě, tak ji přenesu do druhého rybníka u návsi,“ zachraňoval malý divák.

U rybníka se také tvořila fronta na kapry, které vyhráli účastníci Rybářského plesu ve Stříbře. Kapry za výherní poukazy rozdával Karel Milt, člen MO ČRS ve Stříbře. „Lidé poukazy za ten půlrok neztratili a poctivě je nosí. Každý si svého šupináče může vybrat sám,“ ukázal nám káď s kapříky Milt.

Kádí bylo u břehu hodně, každá sloužila pro jiný druh ryby. Diváci ocenili zejména podívanou na metrového sumce a na pořádné amury. Ale nechyběly ani klasické ryby, kromě kaprů se vylovilo i hodně línů, okounů, štik a další „bílé ryby“. Pořádného amura nám předvedl i dvaasedmdesátiletý rybář Josef Sibar. „Já už rybařím od roku 1962, to je celých 45 let,“ řekl nám rybář.

Počasí sice rybářům přálo, ale v chladné vodě stejně teplo nebylo. Na vychladlé pomocníky čekalo na břehu teplé občerstvení od věrných pomocnic v podobě horkého čaje i kávy.