Přezkoumat kvůli tomu musí také možnost odbočování na některých křižovatkách. V úterý dopoledne posuzovali zástupci města, městské policie a dopravce případné dopravní opatření na světelné křižovatce.

Autobusy by totiž měly po Tachově jezdit jednosměrně. „V současné době jezdí linky městské dopravy v obou směrech. Na obou stranách ulic také mají zastávky, což při frekvenci současného provozu a parkování vozidel způsobuje komplikace," vysvětlil starosta Tachova Ladislav Macák.

Doprava jedním směrem by měla tyto problémy eliminovat, autobusy budou zastavovat pouze na jedné straně ulice, ve směru jízdy, a ubudou tak případné problémy s ostatním provozem nebo se zaparkovanými automobily.

Opatření by se mělo projevit zejména na sídlištích. Například sídlištěm Tachov Východ by městské autobusy projížděly ve směru hodinových ručiček. „Ze Stadtrodské pak budou odbočovat směrem do ulice T. G. Masaryka. Proto jsme také museli prověřit, jestli bude třeba startovací pruh na semaforech v Masarykově ulici posunout, aby se autobusy bezpečně vytočily," uvedl starosta s tím, že z testů vyplynulo, že čára se bude posouvat jen o několik málo metrů.

Pro změnu provozu městské hromadné dopravy se teď musí připravit dokumentace, která projde schvalovacím řízením. „Pokud bude schválena, nastane změna od nového jízdního řádu," doplnil Macák.