Tachovské muzeum nebude v tomto ohledu výjimkou. „Na tento den jsme však žádnou speciální akci nepřipravili. Bude probíhat úplně normální návštěvní den, pouze vstup bude zdarma. Dnů, kdy je do muzea volný vstup a navíc je spojen s nějakou akcí, je do roka několik. Poto jsem se nyní rozhodli, že žádnou akci pořádat nebudeme," uvedla pro Deník ředitelka muzea v Tachově Jana Hutníková.

Den krajů vznikl před čtyřmi lety. Přesto si za svoji krátkou historii získala u veřejnosti oblibu. Podle ředitelky to dokazují i statistiky návštěv. „Pociťujeme zvýšený počet návštěvníků. V porovnání s běžnými víkendy se to dá spočítat na desítky," pokračovala Hutníková.

Muzeum v Tachově má co nabídnout. „Protože se zaměřujeme na regionální historii, máme zde předměty, které se nenalézají v jiných muzeích kraje. Nejvíce bych však vyzvedla obraz Večeře Páně, který je opravdovým unikátem," láká na návštěvu ředitelka.

Akce se 28. října bude konat ve všech muzeích a galeriích zřizovaných Plzeňským krajem. Například v rokycanské hvězdárně mohou zájemci pozorovat večerní a noční oblohu.