Jedním z nich je Jaroslav Dvořák (ANO), který nastoupil na místo Evy Hrůšové (ANO). Ta na předchozím veřejném jednání zastupitelstva podala rezignaci a podle svých slov z funkce odstoupila z osobních důvodů.

Druhou odstupující zastupitelkou města Tachova se pak na tomtéž jednání stala i Marcela Vránová (ODS). Tu na její pozici střídá její stranický kolega Pavel Hrůša (ODS). „Budu se snažit, abych naše voliče nezklamal. V Tachově je potřeba udělat ještě hodně práce. Jakmile se trochu porozhlédnu, chtěl bych se podílet na řešení věcí, které nejsou lhostejné mě ani občanům," řekl pro Tachovský deník Pavel Hrůša.

Příští veřejná zasedání zastupitelstva je plánované na sedmého listopadu a do té doby se kandidáti chtějí podrobně seznámit s náplní své funkce. „Celý život dělám do sportu a chtěl bych v tom pokračovat. V zastupitelstvu se proto chci věnovat sportovní oblasti a rozvíjení přístup ke sportu hlavně u dětí. Především si myslím, že je potřeba je vytáhnout od počítačů a zapojit," dodal Hrůša.

Jaroslava Hohlová