Tato výstava je největší prezentace průmyslu cestovního ruchu se zaměřením na regiony ve střední Evropě. Veletrh Regiontour je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu v České republice. Účastní se jej klíčové subjekty a osoby s rozhodovacími pravomocemi v cestovním ruchu České Republiky a jednotlivých regionů.

A právě v tomto centru se představuje i Tachovsko. „Společně s několika dalšími regiony zde vystupujeme pod Plzeňským krajem," vysvětlila Deníku ředitelka městského kulturního střediska Tachov Božena Vaňková, která je v Brně také přítomna. V Brně jsou prezentovány historické památky a turistické destinace, kterých náš region obsahuje dostatečně.

Návštěvníci se dozví novinky například o Tachovském zámku, Jízdárně ve Světcích, nebo o Zlaté cestě. „Rozhodně se nedá říct, že by byl Tachov naprosto zapomenuté místo, ikdyž se nachází od Brna pěknou dálku. Lidé k nám chodí a vzpomínají, že byly například na Tachovsku na vojně. Je to milé, že se o nás ví," popsala situaci Vaňková.

Krom historických objektů a turisticky zajímavých cest je také velký zájem o pivovar Chodovar z Chodové Plané. Podle lidí, kteří místní pivo ochutnali, šel pivovar s chutí během posledních let výrazně nahoru. „Opravdu zde lidem chutná. Myslím, že je to taky skvělé, že se můžeme pochlubit okresním pivovarem, navíc kladně hodnoceným," na závěr řekla ředitelka městského kulturního střediska.