V pátek 10. ledna byl hostem takového večera tachovský amatérský hudebník Tomáš Kunžwart. Tento kytarista hraje velmi netypickou a pro mnohé posluchače překvapivou hudbu. Využívá totiž jednak všech možných technických zařízení s echy, a také používá další překvapivé instrumentální efekty. Výsledkem je hudba vzbuzující u posluchačů hluboký dojem, zvláště také proto, že každá jeho skladba má své hluboké téma. Žánrově je obtížné takovou hudbu zařadit, je velmi svérázná. Sám autor však tvrdí, že kořeny jeho skladeb je nutno hledat v jazzu. Výsledek je ovšem velmi překvapivý, vzbuzující nečekané emoce a já sám si dovoluji tvrdit, že tahle hudba má blízko k impresionismu.

S napětím jsme tedy očekávali ohlas u našich sousedů. Pozvánka zabrala, možná také proto, že druhým vystupujícím večera byl bärnauský student Matthias Wolf. Ten doplnil česko-bavorský hudební večer hrou na koncertní kytaru. Kavárna byla doslova do posledního místečka obsazena, takže večera se účastnilo přes 40 posluchačů. Tomáš Kunžwart měl až nečekaný úspěch. Asi nebyl v místnosti nikdo, koho by jeho hudba nezaujala a mnozí byli doslova nadšeni. A tak s radostí můžeme ohlásit, že tachovští u bavorských sousedů zase měli úspěch.

Pavel Řepa

Pozvánka 
na SedmihlářePokud by někdo z Tachovanů rád hudbu Tomáše Kunžwarta slyšel, má příležitost. Tomáš totiž pravidelně doprovází pořad Sedmilháři, skládající se z vyprávění příhod ze života, které se skutečně udály. Pořad vytvořil režisér tachovského divadelního souboru Komedyjanti Pavel Řepa a opakovaně s ním vystupuje v kavárně a čajovně Sedmdesátka na tachovském náměstí (bývalá prodejna knih Nava). Kavárnu provozují tachovští farníci metodistické církve a její programy začínají poutat pozornost tachovské kulturní veřejnosti.

Nejbližší pokračování Sedmilhářů za účasti i Tomáše Kunžwarta bude ve čtvrtek 6. února od 19 hod.