Výtěžek z běžeckého závodu se rozhodli pořadatelé věnovat dvěma psím útulkům, a to do Tachova a Dýšiny.

Pětikilometrová trasa byla určena sportovcům i chodcům všech generací, na své si přišli samozřejmě i pejskaři. Kdo chtěl, mohl zvolit trasu jen dvoukilometrovou. „Máme radost, korunek je pořád třeba. My sice nejsme klasický útulek, poskytujeme pouze dočasnou péči a pořád máme v průměru kolem dvou desítek psů a potřebujeme peníze nejčastěji na veterináře, převážení zvířat a podobně. Takže jsme za každou pomoc moc rádi,“ uvedla Stanislava Strohschneiderová, která se o útulek Psí oči v Dýšině stará.

Gabriela Jägerová z tachovského útulku U Šmudliny neskrývala nadšení. „Všem moc děkuji, jste úžasní. Potřebujeme peníze hlavně na ošetření u veterinářů a potřebujeme občas akutně něco pořídit do provozu. Pořád je něco potřeba. Útulek mám momentálně úplně plný, potřebujeme pejsky udat, tak kdyby měl někdo zájem, nebojte se nám ozvat,“ řekla Jägerová.
Na charitativní běh přišla i plzeňská Helena Prokopová. „Sama mám psa, jmenuje se Vlk. A proto ráda pomohu dalším pejskům a útulkům. Běhat jsem začala asi před třemi lety, a to právě kvůli psovi i kvůli zdraví. Tak snad jsem pomohla,“ zamyslela se mladá běžkyně.

Pořadatel Petr Sokolík byl s akcí spokojen. „Počasí nám přálo, přišlo kolem tří stovek běžících a také spousta těch, co sice neběželi, přesto přispěli alespoň koupí nějakého produktu či fandili běžcům. Výtěžek dostanou útulky Pro psí voči v Dýšině a U Šmudliny v Tachově, po sečtení kasiček jsme napočítali něco přes 41 tisíc korun, takže všem účastníkům moc děkujeme,“ doplnil pořadatel.

Martina Sihelská

Ilustrační foto.
Hvězdami charitativního kalendáře jsou pacienti