„Ty by se daly rozdělit do několika skupin. Jsou to projekty, na které už má město Tachov schváleny dotace, pak projekty, na které jsou podány žádosti a které se budou realizovat v případě, že město dotace obdrží. Jiné akce zase záleží na finančních možnostech města," řekla Deníku vedoucí odboru rozvoje a evropské integrace Helena Červinková.

Tachované se tak i v příštím roce dočkají oprav a rekonstrukcí. „Připravují se opravy některých komunikací i chodníků ve městě. V plaveckém krytém bazénu bude instalována vířivka. Tato akce bude hrazena z rozpočtu města. Naplánována je také demolice několika nepotřebných objektů," uvedla stručný výčet chystaných investičních akcí Červinková.

„V souvislosti s přípravami na další plánovací období Evropské unie na roky 2014 až 2020, jsme do akčního plánu zařadili také projektovou přípravu množství akcí. Je to z toho důvodu, že zpracovaný projekt je potřeba už při podávání žádosti o dotaci. Zařadili jsme sem projektovou přípravu na revitalizaci tachovského náměstí a přilehlých ulic. Jedná se o ulice K.H. Borovského, Rokycanovu, Prokopa Velikého, křižovatka ulice Husitské a část Vodní ulice," doplnila vedoucí odboru Červinková.