Volně pobíhající pitbul totiž napadl tři malé chlupáče, kteří manžele na výletě doprovázeli. „Tak dopadla naše procházka do lesa! Máme polámaná žebra, pohmožděnou páteř, podkožní krvácení a taháme zadní nožičky za sebou," popisovala následky u své napadené čivavy Kateřina Macháčková a dodala: „V devátém měsíci těhotenství jsem bránila tři psy proti volně puštěnému pitbulovi za lhostejného přihlížení jeho majitelky. Je mi špatně z tak zlé a nezodpovědné paničky. S naprostou arogancí odmítla sdělit svůj telefon a odkráčela pryč." Na sociální síti pak varuje: „Tachováci, až půjdete venčit psy kolem Světců směrem na Lučinu, dejte si pozor na dlouhovlasou blondýnu s bílým pitbulem!"

Policie tento incident řeší. „Bylo nám oznámeno, že pes byl napaden jiným psem," sdělil Deníku policejní mluvčí Jan Koželuh s tím, že poškozená nezná majitele uvedeného psa. „Šetříme okolnosti jednání a čin jsme zatím kvalifikovali jako přestupek," dodal mluvčí policie.

S manželi na procházce byla také maminka paní Kateřiny, její pes kokršpaněl a dvě čivavy. Krátce po napadení místem projížděla na kole Irena Zapletalová, sestra majitelky čivav. „Jezdím tudy často na kole a potkávám cyklisty i pěší. Při nedělní procházce byla zmíněná rodina se třemi pejsky napadena na volno puštěným pitbulem. Napadená těhotná majitelka čivav neváhala a svoje pejsky popadla do náručí. Pitbul po ní skočil a jednu čivavu stáhl k zemi," popsala děj Zapletalová. Podle vyjádření majitelky čivav pitbul na odvolání nereagoval.

Po pitbulovi skočil její manžel Jiří a čivavu vysvobodil. „Po návštěvě veterinární kliniky vše ohlásil na obvodním oddělení Policie ČR v Tachově a předal policistům fotografii nezodpovědné paničky s pitbulem," doplnila Zapletalová.

Rodina věří, že majitelka pitbula bude dohledána a že si za své chování ponese následky. „Vždyť léčba pejska bude ještě dost finančně nákladná. A hlavně jsem šťastná, že se Kátě nic nestalo. Mohla uklouznout a pes mohl kousnout třeba do bříška. Vůbec nechci pomyslet, co by následovalo pak. Myslím, že na takovou dovolenou jen tak nezapomenou," poukazuje na možné neštěstí sestra paní Kateřiny.