Ke kuriózní události vyjížděli včera (27.7.2007) po sedmnácté hodině profesionální hasiči z Tachova a Stříbra. Jedná se o pád traktoru John Deere z šedesáti metrového srázu do přehrady Hracholusky u obce Malovice. Událost nahlásil řidič traktoru. Traktor částečně vyčnívá nad hladinu. Kvůli špatnému přístupu do vody hasiči nejprve hledali místo, kde by spustili člun na vodu.

Podle dosavadních informací z traktoru nic zatím neuniká. Hasiči přesto pro jistotu kolem traktoru nainstalovali nornou stěnu. Traktor má v nádrži asi 60 až 80 litrů nafty a olej. Stroj váží šest tun a autojeřáb z Tachova by ho nedokázal vyprostit. Po zralé úvaze bylo rozhodnuto, že k vyproštění vozidla z vody bude přizván pluh CO z Rakovníka s těžkou vyprošťovací technikou.

V současné době k místě nehody dorazili příslušníci CO z Rakovníka a očekává se příjezd vyprošťovací techniky.

"K žádnému porušení bezpečnostních předpisů nedošlo, radlice i štít byly spuštěny. Škoda je předběžně jeden milion korun," řekl na místě František Kasl, ředitel lesní společnosti.

Průběh vyprošťování traktoru budeme sledovat a přineseme další zprávy.

12:05 - Na místo nehody přijíždí vyprošťovací vozidlo.

12:40 - Potapěči začínají uvazovat lana na traktor pod vodou.

13:00 - Hasiči ze člunu umisťují nornou stěnu do vody.

13:05 - Traktor se pomalu začíná objevovat nad hladinou.

13:35 - Za pomoci dalšího lesního stroje (traktoru) je poškozený traktor postaven druhým lanem na kola

14:20 - Vyproštěný traktor je v polovině "cesty". Zbývá ještě asi třicet metrů ho vytáhnout na lesní cestu.

15:05 - Zcela zničený traktor určený pro práci v lese je na horní cestě. Mužstvu CO z Rakovníka za asistence hasičů ze Stříbra se podařilo vytáhnout šestitunový stroj na horní lesní cestu. Z traktoru neunikly naštěstí žádné nebezpečné látky do vody.

15:20 - Oddíl CO odjíždí na tři kilometry vzdálené pole. Tam vyprošťovací vozidlo naloží na podvalník a vrátí se na základnu do Rakovníka.

"K pádu traktoru došlo včera při stahování dřeva. Řidič ve vozidle neseděl a ovládal ho pomocí vysílačky. Lano, ke kterému byla přivázána kláda se patrně někde zaseklo v terénu a traktor se zřítil do přehrady. Na místě byl dnes také zástupce Povodí. Traktor byl na břeh vytažen před patnáctou hodinou a v 15.25 hodin byl předán majiteli. Hasiči odstranili norné stěny," uvedl mluvčí hasičů František Vaško.