Dvě nehody poznamenané požitím alkoholu a omamných látek se staly o víkendu na Tachovsku.

První z nich se stala v sobotu v půl šesté večer v Rozvadově. Dvacetiletý cizinec jel s osobním vozidlem BMW ke státní hranici. „Zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze komunikace, v táhlé pravotočivé zatáčce najel na krajnici, dostal smyk a následně vjel do protisměru. Zde se střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Honda Civic, které řídil třicetiletý řidič," popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, policisté ale u obou řidičů provedli zkoušku na alkohol a omamné látky. „U řidiče BMW byla zkouška s pozitivním výsledkem 0,78 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška ukázala 0,85 promile. Muž se k požití alkoholu před jízdou doznal a s výsledkem dechové zkoušky souhlasil. Test na návykové látky byl negativní," uvedla Deníku mluvčí.

Negativní výsledek měla zkouška na alkohol u třicetiletého řidiče, ovšem pozitivně vyšel orientační test na návykové látky. Ten prokázal požití pervitinu. Oběma řidičům byl na místě zadržen řidičský průkaz.

Hmotná škoda, která na vozidlech při nehodě vznikla, je 90 tisíc korun na BMW a 60 tisíc korun na Hondě Civic.

Další nehoda, při které se prokázalo požití alkoholu, se stala v noci na neděli v Tachově. Krátce před půl druhou v noci jel devatenáctiletý řidič Citoënu Saxo od Hornické ulice k zahrádkářské kolonii Margarita.

„Tady byl při průjezdu ulicí Pionýrská až k zahrádkářské kolonii stavěn hlídkou tachovských policistů, kteří museli použít k jeho zastavení modrý maják a sirénu. Řidič nereagoval a pokračoval dále k zahrádkářské kolonii. Na účelové komunikaci uvedl vozidlo do smyku a přední částí vozidla narazil vpravo mimo komunikaci do kmene vzrostlého ovocného stromu," informovala tachovská policejní mluvčí.

Řidič zůstal po nárazu do stromu sedět ve vozidle. Po předložení dokladů se mladík podrobil dechové zkoušce na alkohol. „Zkouška byla pozitivní, první měření naměřilo hodnotu 1,41 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška ukázala hodnotu 1,48 promile alkoholu v krvi," dodala Brožová.
Řidič se odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Další jízdu mu policisté zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Ani při této nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda činí 10 tisíc korun.